Trgovinsko preduzeće Trnava promet doniralo je robu za najugroženije Kragujevčane, u vrednosti od 1,1 milion dinara. Ovu donaciju Trnava promet uručila je Crvenom krstu u Kragujevcu.  

Reč je o paketima osnovnih životnih namirnica koji sadrže i sredstva za higijenu.

Inače, Trnava promet donirala je i 200 paketa za najugroženije žitelje Topole.

Nevenka Boganović sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta je rekla da će na nedeljnom nivou po 150 paketa Trnave promet volonteri distribuirati u narednih pet nedelja.

- Paketi će najpre biti uručeni sugrađanima starijim od 65 godina, koji žive sami i nemaju podršku mlađih članova porodice, a na preporuku Centra za socijalni rad i lokalne samouprave. Nakon toga, imaćemo u vidu druge osetljive kategorije kao što su višečlane porodice sa decom, samohrane majke i naravno domaćinstva sa teško bolesnim članom porodice, rekla je Nevenka Bogdanović.

Broj telefona Crvenog krsta je 331–737, a donatori mogu da se jave i na broj kol centra 0800/112-113.

U protekle dve nedelje za 20 porodica koje nemaju članove mlađe od 65 godina, šest dana u nedelji distribuiran je topli obrok Narodne kuhinje, saopšteno je iz Crvenog krsta Kragujevac.

Hranom je zbrinuto i 5 ugroženih samačkih porodica koje žive u udaljenim seoskim sredinama, dok je 14 ugroženih porodica preuzelo paket namirnica koje su donirali sugrađani. Tri porodice su pruzele hranu za decu do jedne godine starosti.

Inače, Crveni krst je do juče primio 558 poziva.