Trofej Kragujevca u badminton održan je proteklog  vikenda u hali Jezero, a svoje snage i veštine odmerilo je preko 80 igrača iz cele Srbije u tri kategorije. U muškom singlu je trijumfovao Luka Milić iz Novog Sada, dok je u ženskoj konkurenciji zlato odnela Nina Bogdanović iz Kruševca. Oni su se takmičili u najoštrijoj i najatraktivnijoj A kategoriji.

- Ovo je bio 16. put da smo ugostili igrače iz cele Srbije i ceo turnir je protekao u najboljem redu. Imali smo preko 80 igrača iz raznih gradova. Zaista je bila divna atmosfera. Ukrstili smo dosta dobrih i bivših i aktivnih igrača i to je zaista bio jedan karneval badmintona, rekao je za portal Pressek Andreja Todorović, trener i osnivač kragujevačkog badminton kluba „Ravens KG“.

Kako je istakao, badminton je sve popularniji i sve više Kragujevčana se interesuje za ovaj sport.

- Danas smo imali jako lepu sliku u sali gde smo mogli da vidimo i po tri generacije – igrače, njihove roditelji, ali i bake i deke koji su bili na tribinama. Sve više imamo upita i za treniranje i za rekreativno bavljenje badmintonom. Trenutno imamo 5 reprezentativaca i iz godine u godinu postižemo sve bolje rezultate, kaže Todorović.

U kategorijama B i C su se igrali dublovi. U kokurenciji mešovitih parova najuspešniji su bili Vukašin Hinić i Marija Hinić iz Beograda u C kategoriji, a Petar Radojević i Sofija Dmitrović iz badminton kluba „Klir” u B kategoriji.

Zlato su u ženskoj konkurenciji osvojile Teodora Ilić i Milica Stambolija iz pančevačkog “Dinama” u C kategoriji, a u B kategoriji su najbolje bile Maša Aleksić i Marija Samardžija.

Aleksandar Anđelković i Novica Brkić iz „Klira” su trijumfovali u konkurenciji muških parova u C kategoriji, a Milan Barbir i Jovan Babajić iz kluba „Zmajevi”, Novi sad u B kategoriji.

Ovim turnirom BK „Ravens KG” polako završava sezonu tokom koje su osvojili preko 90 medalja.