U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na auto-putu Beograd - Niš poginula su 3 radnika, a 8 je povređeno – 4 teže i 4 lakše, javlja RTS

Šleper kraljevačkih tablica udario u kombi kragujevačkih registracija, koji je stajao u zaustavnoj traci jer se pokvario. U kombiju je bilo 11 osoba, a reč je o radnicima koji su iz Kragujevca prevoženi na gradilište u Leskovcu.

Povređeni radnici šokirani su zbog toga što se dogodilo. Kako kažu, vozač šlepera je udario u njih velikom silinom.

Dvoje od četvoro teško povređenih i dalje je životno ugroženo.

- Prvi najteže povređeni pacijent ima povredu moždanog stabla i tešku kontuziju pluća. Nalazi se na mehaničkoj ventilaciji. I drugi pacijent je u delu A2 naše intenzivne nege, ima povredu karlice i tešku kontuziju pluća, takođe na životnoj potpori, odnosno na mehaničkoj ventilaciji, rekao je Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziologiju KC Niš.

Policija u Nišu uhapsila je G. B. (1973) iz Kraljeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Na snimcima sa mesta nesreće vidi se da je kombi potpuno smrskan i da su njegovi delovi bili rasuti svuda po putu.

Nesreća se dogodila na auto-putu u blizini naplatne stanice Nais, u rejonu sela Gornje Trnave.

Saobraćaj na ovom delu auto-putu je normalizovan.