U protekla 24 sata u Kragujevca dogodile su se dve saobraćajne nezgode u kojima su povređene četiri osobe, obaveštava Zavod za hitnu medicinsku pomoć.

Prva nezgoda dogodila se oko 19 sati na na putu Kragujevac- Topola. Tom prilikom lakše su povređene dve osobe, koje su nakon inicijalnog tretmana  transportovane u Urgentni centar Kliničkog centra Kragujevac.

Druga se dogodila četrdesetak minuta kasnije u blizini Prve tehničke škole. U njoj su povređene dve mlađe ženske osobe kao pešaci. Njihove povrede nisu bile opasne po život, ali su nakon inicijalnog tretmama, takođe prevezene u Urgentni centar na inicijalnu dijagnostiku i dalje lečenje.

Inače,  u prethodna 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć intervenisale su 51 put na terenu od čega 7 puta na javnom mestu. U ambulantu se za pomoć lekara se javila 61 osoba, dok je u pedijatrijskom odseku obavljeno 13 pregleda.

Lekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć savetuju hroničnim bolesnicima manje kretanja po gradu zbog  niskih temperature, a svim Kragujevčanima oprez zbog snega I poledice zbog mogućih padova I povreda