Radovi na uređenju i opremanju Jezera Bubanj u Kragujevcu, počinju za petnaestak dana, najavljeno je danas iz gradske uprave. 1.350.000 evra. U jezero koje se nalazi blizu centra grada biće uloženo 1.350.000 evra.

U prvoj fazi realizacije biće postavljene pešačke i biciklističke staze, kao i trim staze od malča i rasveta, a u drugoj fazi od septembra izvodiće se radovi na rekonstrukciji Bubanjske česme, postavljanju igrališta za decu, igrališta za rekreaciju odraslih i starih lica.

U gradskoj upravi kažu da su izvori finansiranja različiti, deo sredstava je obezbedilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije, deo Ministarstvo kulture, a očekuju da će za razmuljavanje jezera koje predstavlja značajan deo projekta, sredstva biti obezbeđena i iz fonda međudržavnog sporazuma između Mađarske i Srbije.

- U samom centru grada dobićemo prelepo izletište, rekao je Zoran Rajović, pomoćnik gradonačelnika

Imajući u vidu da je projekat obiman i podrazumeva izgradnju sportskih terena i objekata, mobilijara za decu, Rajović očekuje da će kompletan projekat na uređenju i opremanju jezera na Bubnju biti završeno sledeće godine.

Površina vodenog ogledala jezera na Bubnju je preko tri, a parka blizu deset hektara i predstavlja dragoceno prirodno dobro bogato ribom i stanište za razne vrste ptica, koje je do sada zbog manjka sadržaja privlačilo uglavno ribolovce i stanovnike obližnjih naselja.