Klinički centar Kragujevac u stalni radni odnos primio je 117 lekara i 128 medicinskih tehničara, saopšteno je iz ove zdravstene ustanove.

- Reč je o zdravstvenim radnicima koji su, u vreme vanrednog stanja, volontirirali u korona klinikama Kliničkog centra Kragujevac i zajedno sa starijim kolegama podneli ogroman teret u lečenju pacijenata zaraženih korona virusom. Izvanrednim rezultatima koje je naša ustanova postigla tokom pandemije: uz blagovremenu pripremu, dobru organizaciju i kvalitetan kadar, svojim radom, zalaganjem i svakodnevnim učenjem, veliki doprinos dali su i mladi volonteri, rečeno je u Kliničkom centru Kragujevac.

Prijem u stalni radni odnos 245 radnika najveće je kadrovsko osveženje u istoriji Kliničkog centra Kragujevac.

- Zapošljavanjem 245 zdravstvenih radnika sprečen je odliv medicinskog kadra. Time su zadržani najbolji lekari i medicinsko osoblje, što je u sveopštem interesu zdravstvenog sistema zemlje, kažu u Kliničkom centru.

Savremena oprema i podmlađen kadar stavljaju Klinički centar u Kragujevcu u red vodećih zdravstvenih ustanova ne samo u zemlji, već i u Evropi.

U ovoj zdravstvenoj ustaovi, dodaju i da se očekuje rekonstrukcija Kliničkog centra Kragujevac, ali i širenje saradnje sa vodećim imenima svetske ortopedije, kao i Kliničkim centrom urgentne medicine u Moskvi.

Da  podsetimo, nedavno je Udruženi sindikati Srbije „Sloga” – sindikat zdravstva i socijalne zaštite, najoštrije osudio samovolju pojedinih direktora zdravstvenih ustanova u Srbiji koji su se oglušili o naredbu Ministarstva zdravlja, od 26. marta, kojom se nalaže prijem u radni odnos na neodređeno vreme zdravstvenih radnika (doktora medicine i medicinskih sestara – tehničara) po hitnom postupku.  (Vidi LINK)