Danas do 12 sati, od pristiglih, završenih rezultata uzorkovanih briseva, 1 je bio pozitivan na korona virus. U pitanju je osoba iz Kragujevca, saopštio je u nedelju, 17. maja, Institut za javno zdravlje Kragujevac.

U pitanju je prvi novi slučaj zaraze korona virusom, nakon pune tri sedmice tokom kojih nije bilo novozaraženih u Kragujevcu.

Time se, na teritoriji Šumadijskog okruga, broj zaraženih korona virusom od početka epidemije popeo na 94 osobe - 69 u Kragujevcu, 15 u Aranđelovcu, 5 u Rači, 3 u Topoli i 2 u Batočini. Ukupno 18 dana u gradu na Lepenici nije bilo novih slučajeva zaraze.

U Kućnoj izolaciji na dan 17. maj nalazi se 226 osoba.

U Kliničkom centru Kragujevac na lečenju su 34 pacijenta, od kojih su 2 na respiratoru. Iz Kliničkog centra Kragujevac otpušteno je do sada ukupno 169 pacijenata lečenih od Covid-19. Od tog broja 70 su iz Šumadijskog okruga – iz Kragujevca 48, iz Aranđelovca 14, zatim 2 iz Batočine, 4 iz Rače i 2 iz Topole.

Od početka epidemije Kragujevački Institut za javno zdravlje poslao je na testiranje na prisustvo korona virusa uzorke uzete od ukupno 4.478 osoba.