U putnu infrastrukturu ove godine biće uloženo rekordnih 700 miliona dinara, kažu u gradskoj upravi. Ipak, većina puteva koji se grade su u seoskim sredinama.

U ovom trenutku ekipe i mehanizacija Preduzeća za puteve rade na šest gradilišta, uglavnom na seoskom području, koje, kako kažu u lokalnoj samoupravi, predstavljaju prioritet.

- Vrednost radova u prvoj fazi iznosi 260 miliona dinara, a ovih dana grad Kragujevac i Preuzeće za puteve potpisaće još jedan ugovor „težak” 250 miliona dinara. Svi radovi izvode se u dogovoru sa građanima i u skladu sa strategijom razvoja grada Kragujevca, rekao je Vitomir Nedeljković, član Gradskog veća za lokalnu samoupravu sa saradnicima.

Pored toga, prema njegovim rečima, iz budžeta grada opredeljeno je još 150 miliona dinara za radove koje će na revitalizaciji puteva u prigradskom i gradskom području, obaviti JKP „Šumadija”.

Ekipe Preduzeća za puteve izvode radove na kompletnoj rekonstrukciji puta u selu Lužnice, od glavnog magistralnog puta Kragujevac – Topola u dužini od 3,5 kilometra. Pored asfaltiranja puta u Đuriselu, radovi se izvode u Gornjim Grbicama i Trmbasu, dok se u selu Maršić radi put dužini od 3,5 kilometara, koji će taj pravac spojiti sa državnom putnom deonicom.

Do kraja jula, kako je planirano, meštani Masloševa kod Stragara dobiće put u dužini od 3.150 metara, a u pripremi je i otvaranje gradilišta u Donjim Grbicama.

Da podsetimo, nedavno je završena akcija „Najrupa Kragujevca”, a Kragujevčani su poslali nekoliko stotina fotografija udarnih rupa uglavnom u širem centru grada.