Do sada je na konkurs za „Najrupu grada” pristiglo preko stotinu fotografija različitih udarnih rupa na saobraćajnicama u Kragujevcu, saznaje portal Pressek. Inače, sve fotografije koje stignu do 10. maja, biti u zvaničnoj konkurenciji za nagrade.  

Da podsetimo, koja je rupa na kragujevačkim ulicama „najbolja”, tema je konkursa, koji je raspisao gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu. Iako je, na prvi pogled, reč o šaljivom konkursu, u ovoj političkoj stranci na ovaj neuobičajen način žele da skrenu na hronične probleme kragujevačkih ulica, te je kažu „sve u vezi ovog konkursa je više nego ozbiljno”.

Svaki učesnik konkursa ima pravo da dostavi fotografije najviše 3 rupe koje se nalaze na javnim površinama - kolovozima i trotoarima Kragujevca. Svaka rupa se mora dokumentovati sa dve fotografije na kojima se vidi sama rupa i okruženje – lokacija na kojoj se nalazi.

Pravo učešća imaju svi punoletni građani koji žive na teritoriji Grada Kragujevca.

Fotografije (potrebno je poslati dve fotografije - jedna da sadrži samo rupu na putu, a druga okruženje oko te rupe, primer na dnu vesti) sa imenom, prezimenom i adresom.

Fotografije se mogu slati na:

·        Viber broj - +381 60 6520180

·        WhatsApp broj - +381 60 6520180

·        E-mail adresu – najrupagrada@gmail.com

·        Insta direct poruci na Instagram profilu @najrupagrada

·        Poruka na fejsbuk stranici @najrupagrada

U slučaju da se fotografija jedne iste rupe pojavi kao predlog više učesnika konkursa, u konkurenciji će se naći predlog učesnika koji je prvi poslao fotografiju.

Rok za slanje fotografija je do 10. maja.

Sve prispele fotografije će biti izložene na: Instagram profilu www.instagram.com/najrupagrada i Fejsubuk stranici www.facebook.com/najrupagrada

Inače, oformljen je i stručni žiri koji će ocenjivati radove. Selekciju Naj rupe će obaviti žiri u sastavu: Ivan Arsenijević – fotograf, Mileta Miloradović – karikaturista i Dragan Đorđević – vajar.

Pored odluke žirija računaće se i broj lajkova na Fejsbuk i Instagram stranici @najrupagrada

Od selektovanih radova, 25. maja, u Velikom parku biće upriličena izložba. Tom prilikom biće uručena priznanja najuspešnijim učesnicima konkursa: Grand pri rupa Grada Kragujevca, kao i Zlatna, Srebrna i Bronzana rupa grada Kragujevca.