Nastava na daljinu izazov je i za učitelje i nastavnike, ali i za roditelje. Mlada Kragujevčanka Nevena Mitrović odlučila je da pomogne đacima i mališanima. Nevena je prošle godine diplomirala na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini, a pre dvadesetak dana pokrenula je Facebook stranicu „Učimo zajedno”, putem koje deca i roditelji mogu da je kontaktiraju za pomoć u učenju.

- S obzirom na stanje kakvo nas je sve zadesilo, deci je u ovoj situaciji možda i najteže, jer pored svih obaveza koje imaju, a imaju ih mnogo, nemaju tu mogućnost da se druže sa vršnjacima, roditelji nisu uvek u situaciji da im ono što im nije jasno objasne na pravi i adekvatan način.Zato sam odlučila da dam svoj doprinos i pomognem na najbolji način. Besplatno, naravno, jer nema razloga da se koristi ovakva situacija da bi se zaradilo, kaže Nevena.

Pomoć organizuje preko video poziva. Za sada, ima četiri učenika, dve učenice trećeg razreda, jednog učenika drugog i jednog učenika prvog razreda, a nada se da će ih biti još.

- Najčešće je deci potrebna pomoć za savladavanje gradiva iz srpskog jezika i matematike. Ponekad i za svet oko nas i prirodu i društvom, kaže naša sagovornica.

Nevena ima 26 godina. Trenutno je na master studijama na Fakultetu pegagoških nauka u Jagodini. Vredna mlada učiteljica samoinicijativno je, pre dve godine, kontaktirala direktora kragujevačke Škole za decu sa oštecenim sluhom, jer je želela da bude kod njih na nekoj vrsti prakse, pa je tamo provodila vreme kad god su joj obaveze na fakultetu to dozvoljavale.