Vlasnici ugostiteljskih objekata u Kragujevcu, nezadovoljni merama u vanrednoj situaciji, najavili su protest ispred zgrade gradske uprave i zatražiće prijem kod gradonačelnika kome će uručiti svoje zahteve.

Kako saznaje agencija Beta, na jučerašnjem sastanku vlasnici ugostiteljskih objekata su se dogovorili da, danas u 12 sati, održe protest na kome će zatražiti pravo na rad i ravnopravnost privatnog i javnog sektora koji radi bez ograničenja i u vanrednoj situaciji koja je proglašena zbog korona virusa.

Da podsetimo, u Kragujevcu je danas stupila na snagu vanredne mere za suzbijanje širenja Covid-19, a među njima je i ograničenje rada ugostiteljskih objekata od 7 do 20 sati. (Vidi LINK)

Nalaže se i da rad ugostiteljskih objekata treba da bude prilagodjen tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dve osobe uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

Ugostitelji, muzičari i konobari iz Kragujevca su prethodna 2 dana protestovali jer im je, kako su poručili, ugrožena egzistencija zbog restriktivnih mera koje se odnose na ugostiteljstvo.