Trojica mladića pocepala su i ukrala romsku zastavu koja je bila zakačena iznad prostorija u Kragujevcu gde je Demokratska unija Roma (DUR) prikupljala potpise za izbore, saopštila je ta unija.

- U toku prikupljanja potpisa za republičke i lokalne izbore koje je organizovala Demokratska unija Roma - DUR, trojica nepoznatih mladića su pocepala i ukrala romsku zastavu koja je bila zakačena iznad prostorija gde su se prikupljali potpisi, navodi DUR u saopštenju.

Predstavnici Gradskog odbora DUR-a su izašli kad se čula buka i videli trojicu mladića koji su počeli da beže, noseći romsku zastavu, koju su pokidali sa jarbola, a potom su pozvali policiju.

-  Predsednik DUR Duško Jovanović je najoštrije osudio ovaj čin napada na Rome i rekao da se verovatno radi o organizovanoj akciji onih kojima smeta to što Demokratska unija Roma prikuplja potpise za izlazak na izbore, navedeno je u saopštenju.

Jovanović je „posebno istakao da Romi u Kragujevcu nisu diskriminisani, da vladaju izvanredni međuljudski odnosi i da imaju odličnu saradnju sa gradskim institucijama i organizacijama“.