JKP „Šumadija” od sinoć primenjuje novu prevetivnu meru – dezinfekciju javnih površina u gradu. S obzirom na to da je higijena u ovom trenutku od ključne važnosti za sprečavanje širenja korona virusa, uvedeno je korišćenje rastvora hlora za pranje ulica.

- Od uvođenja vanrednog stanja mi smo intenzivirali rad u noćnoj smeni za pranje ulica. Odlukom gradonačelnika Radomira Nikolića, naglašeno je da se obavezno dizinfikuju i peru centralne gradske saobraćajnice, pristupni putevi Kliničkom centru, Domu zdravlja, svim važnim institucijama, Autobuskoj stanici, zelenim pijacama u gradu, kako bismo podigli nivo higijene na jedan viši nivo od onog koji je uobičajen, rekao je Nemanja Dimitrijević direktor JKP „Šumadija“.

Prema njegovim rečima, kako bi se što bolje dezinfikovale javne površine, ulice se čiste i rastvorom hlora.

Javne površine dezinfikovaće se svake večeri kada temperatura dozvoljava, a to je preko dva stepena u plusu. S obzirom na to da je za sledeću nedelju prognozirana nešto niža temperatura, prema rečima Dimitrijevića, ukoliko dezinfekcija nije moguća u trećoj smeni onda će se pranje intezivirati u dnevnim smenama, jer je to jedan od najboljih vidova dezinfekcije javnih površina.