Kulturni centar UMMUS uskoro će se preseliti u svoj novi dom, bife Knjaževsko-srpskog teatra. Proteklog vikenda organizovali su oproštajno veče u sadašnjem prostoru, ali ovo, kako su rekli nije kraj, već nastavak priče.

UMMUS je na staroj adresi u Ulici cara Lazara tokom tri godine organizovao mnoštvo kulturnih događaja i postao prepoznatljivo mesto okupljanja ljubitelja različitih vrsta umetnosti. Sada nastupa kratka pauza, a programi će se nastaviti krajem decembra u pozorištu.

- Iz potrebe da unapredimo rad UMMUSa došli smo na ideju da baš u Knjaževsko-srpskom teatru nastavimo sa svojim aktivnostima. Pročitali smo licitacioni oglas i naj taj način je započet prvi korak u ideji da foaje (bife teatar) prvog srpskog pozorišta bude naša buduća adresa, rekao je za portal Pressek David Armuš, jedan od osnivača i muzički direktor Kulturnog centra UMMUS. 

On je istakao da će UMMUS u novom prostoru raditi svakoga dana od 8 ujutru pa sve do ponoći, a Kragujevčani će imati priliku da probaju veliki asortiman kafa, a nastaviće i sa organizacijom kulturnih događaja. Kako kaže, ugostiće dosta novih bendova iz regiona i Evrope, jer je to ono po čemu su prepoznatljivi.