Mladenci koji odluče da se venčaju radnim danima proći će znatno jeftinije, ne samo prilikom iznajmljivanja sale, već i kada su u pitanju takse za sklapanje braka koje naplaćuju matičari. Naime, mlade i mladoženje koje se u Kragujevcu venčavaju radnim danima plaćaju samo taksu za izvod iz matične knjige venčanih od 440 dinara koja je obavezna za sve mladence.

Od početka godine do sada, na teritoriji Kragujevca zaključena su 822 braka, a od toga je 195 parova iskoristilo uslugu besplatnih venčanja radnim danima, što znači da se Kragujevčani skoro četiri puta više odlučuju za vikend.

Za venčanja vikendom u prostorijama opštine mladenci tada plaćaju taksu koja iznosi 1.000 dinara, plus izvod iz matične knjige venčanih od 440 dinara. Ukoliko pak žele da se venčaju van opštine, izlazak matičara na teren će ih koštati 10.000 dinara.

Termin venčanja u Kragujevcu je potrebno zakazati najmanje sedam dana unapred, a tokom maja i juna, kada ima najviše venčanja, čak i nekoliko nedelja ranije. Za one kojima datum nije bitan, radni dani dolazećih meseci su idealni za venčanje bez čekanja na red.