Dobri rezultati kragujevačkih košarkaša, vaterpolista, odbojkaša i rukometaša privlače sve više publike u „SBB halu Jezeru” i gradske bazene. Broj publike u odnosu na prošlu godinu povećan je za preko 50 odsto, rečeno je portalu Pressek u SPD „Radnički”.

Na samom vrhu posećenosti je košarka koja ima 100 odsto više gledalaca nego u prethodnoj sezoni. Iza nje je odbojka sa 30 odsto, a više publike posećuje i utakmice vaterpolista i rukometaša (za 20 odsto).

- Da nema dobrih rezultata ne bi bilo ni publike, to je svakako prvi i najvažniji faktor za povećanje broja publika, kaže Ivan Milošević, generalni sekretar SPD Radnički.

Prema njegovim rečima, sve ekipa Radničkog napravile su konkurentne ekipe za viši plasman, ali i za Evropu, pa je to ono što privlači publiku.

- Većoj poseti doprineo je i dobar marketing, posebno na društvenim mrežama koji mladi najviše prate, a na čemu se dosta radilo u ovoj sezoni, dodaje Milošević i te dodaje i da su neka poznata sportska imena, pre svega kod vaterpolista i košarkaša privukla pubiku.

Inače, košarkaši su prvi u Drugoj ligi Srbije bez poraza, baš kao i vaterpolisti koji briljiraju u Regionalnoj A2 ligi.

Odbojkaši su pokazali da će biti ozbiljan pretendent u borbi za titulu, a rukometaši i rukometašice za ulazak u viši stepen takmičenja.

Priželjkuju se i bolji rezultati košarkašica Radničkog, koje su na početku sezone imale prilično težak raspored.