Više od 1.000 Kragujevčana potpisalo je peticiju „Sloboda za Aleksandra Obradovića”, uzbunjivača koji je razotkrio aferu trgovine oružjem u Krušiku i koji se zbog toga trenutno nalazi u kućnom pritvoru.

Trodnevna akcija prikupljanja potpisa bila je u Kragujevcu organizovana od ponedeljka, 25. novembra, do srede 27. novembra. Slične akcije organizovane su i širom Srbije i do sada je, kažu organizatori, prikupljeno oko 16.000 potpisa.

Cilj je da se skupi 20.000 potpisa i oni će biti predati Ustavnom sudu koji će razmatrati žalbu za puštanje na slobodu i ukidanje presude uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću. Peticija se potpisuje širom Srbije,

Aleksandar Obradović razotkrio je aferu o trgovini oružjem u koju je umešan i otac ministra policije, Nebojše Stefanovića. Građani mogu potpisati i online peticiju putem sledećeg LINK-a.

Peticiju i druge aktivnosti koje se sprovode u cilju puštanja Obradovića na slobodu i ukidanja presude sprovodi neformalna grupa građana „Sloboda za Aleksandra”, uz podršku Saveza za Srbiju.