Biometeorološka situacija može imati relativno nepovoljan uticaj na hronično obolele. Osobama sa srčanim tegobama i bronhijalnom astmom, kao i nervno labilnim osobama se savetuje izvesna opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu pospanosti, neraspoloženja i glavobolje. Savetuje se slojevito odevanje, kao i izbegavanje većih fizičkih napora. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje izuzetna opreznost.

U toku jučerašnjeg dana i u ranim večernjim satima u Kragujevcu je zabeležen nešto veći broj povreda na javnim mestima, uglavnom usled padova zbog neraščišćenog snega na trotoarima, javljaju iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Pošto se u Šumadiji tokom prepodneva ponovo očekuje sneg uglavnom slabog intenziteta, lekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć savetuju hroničnim bolesnicima manje kretanja po gradu zbog  niskih temperature, a svim Kragujevčanima oprez zbog snega i poledice zbog mogućih padova i povreda.

U prethodna 24 sata ekipe kragujevačkog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć intervenisale su 49 puta na terenu od čega 12 puta na javnom mestu. U ambulantu se za pomoć lekara se javila 55 osoba, dok je u pedijatrijskom odseku obavljeno 16 pregleda.