U kragujevačkom gradskom prevozu od sada je moguće beskontaktno plaćanje usluga javnog gradskog prevoza Mastercard karticama. Kako portal Pressek saznaje, ukoliko gradski prevoz platite Master karticom, koštaće vas 79 dinara.

U GAS-u, kažu da je ovo novina koja gradski prevoz čini jednostavnijim i efikasnijim, kako za Kragujevčana, tako i za posetioce Kragujevca. Projekat su implementirali grad Kragujevac, Apex solutions, AIK Banka i kompanija Mastercard.

Plaćanje karata će se u Kragujevcu obavljati beskontaktno, jednostavnim prislanjanjem bilo koje Mastercard kartice na validator. Zvučni signal i poruka na displeju će označiti uspešno kupljenu kartu.

Pored beskontaknih Mastercard kartica, plaćanje u vozilima javnog gradskog prevoza moći će da obavljaju i oni korisnici koji plaćaju mobilnim telefonima.

U cilju edukacije i promocije  beskontaktnog načina plaćanja, tokom novembra i decembra, korisnicima Mastercard beskontakntih kartica će biti omogućeno da svake srede koriste javni prevoz za samo 1 dinar.

Ipak, pre korišćenja svoje platne kartice, Kragujevčani moraju da provere koju karticu koriste, pošto se ova usluga isključivo može koristiti Masterkardom, ali ne i drugim karticama banaka.