Komisija za prijem dece na celodnevni boravak u predškolske ustanove, čiji je osnivač grad Kragujevac, utvrdila je Priliminarnu listu bodovanja i rangiranja dece za prijem u vrtiće. Za 640 mesta u gradskim vrtićima konkurisalo je oko 1.600 mališana.  

Na preliminarnoj lista bodovanja, koja obuhvata svu decu za koju su podneti blagovremeni i potpuni zahtevi za upis u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac, nalazi se 1.568 dečaka i devojčica, dok je 17 zahteva odbačeno, uglavnom zbog nepotpune dokumentacije.

Na osnovu ove liste, Komisija je utvrdila i Preliminarni spisak primljene dece po predškolskim ustanovama i radnim jedinicama (vrtićima) takođe za radnu 2019/2020.godinu.

Na osnovu Preliminarnog spiska, Komisija će utvrditi i dostaviti direktorima predškolskih ustanova čiji je osnivač Grad kao i nadležnoj Gradskoj upravi, predlog spiska primljene dece za svaku predškolsku ustanovu.

Prigovori na ove liste mogu se podneti u periodu od petka, 6. juna, do četvrtka, 13. juna, u pisanoj formi na obrascu Komisje koji se preuzima na zvaničnim internet prezentacijama grada Kragujevca i predškolskih ustanova „Nada Naumović” i „Đurđevdan”. Prigovor se predaje lično u ulici Prvoslava Stojanovića br. 10 u Erdogliji, kancelarija br. 4.

Liste i obrasci mogu se naći na ovom LINK-u.