Yanfeng Automotive Interiors, svetski lider u oblasti automobilskih enterijera, gradi novi proizvodni pogon u Srbiji. Počeli su građevinski radovi na novoj proizvodnoj lokaciji u Kragujevcu.

Početak proizvodnje planiran je krajem 2019. godine, saopštila je danas ta kompanija.

- Novom fabrikom u Srbiji, proširujemo naše proizvodne kapacitete na tržištima Istočne Evrope i reagujemo na sve veće prisustvo naših kupaca u regionu, rekao je Toni Elenbas, potpredsednik i generalni direktor te kompanije za Evropu i Južnu Afriku.

Kompanija će u novom proizvodnom prostoru u Kragujevcu, koji će se prostirati na 18.500 kvadratnih metara, proizvoditi automobilske komponente za unutrašnjost automobila.

Za početak biće otvoreno 200 novih radnih mesta. S obzirom na to, da je postrojenje projektovano za 800 zaposlenih, broj radnika će se postepeno povećavati iz godine u godinu. Ovo je prva fabrika te kompanije u Srbiji.

Inače, Yanfeng Automotive Interiors (IFAI) je svetski lider u proizvodnji automobilskog enterijera.

Sa sedištem u Šangaju, kompanija ima oko 110 proizvodnih pogona i tehničkih centara u 20 zemalja i više od 32.000 zaposlenih širom sveta, koji dizajniraju, razvijaju i proizvode unutrašnje komponente za sve proizvođače automobila. Yanfeng Automotive Interiors, osnovan je 2015. godine kao zajedničko preduzeće između Yanfenga – jednog od najvećih automobilskih dobavljača u Kini i Adienta – svetskog lidera u proizvodnji automobilskih sedišta.