Redovna sednica gradskog parlamenta, 25. po redu, zakazana je za petak, 28. juna, sa početkom u 9 sati.

Na dnevnom redu, pored ostalog, kao najznačajnija tačka naći će se Predlog odluke o završnom računu budžeta grada Kragujevca za 2018. godinu, kazao je Miroslav Petrašinović predsednik Skupštine grada i dodao da su prihodi i primanja u prošloj godini ostvareni u procentu 87,09 posto.

U skladu sa kalendarom Zakona o budžetskom sistemu nadležna uprava dostavila je završni račun koji Skupština grada, kako je predviđeno treba da usvoji do 30. juna. Nakon toga lokalni organ uprave nadležan za finansije podnosi Upravi za trezor odluku o završnom računu što znači da smo ispoštovali sve zakonske okvire.

Takođe, jedna od značajnih odluka za funkcionisanje grada tiče se izmena i dopuna Odluke o taksi prevozu koja se zapravo usklađuje sa odredbama istoimenog Zakona. Izmene se odnose na uslove koje svaki vozač mora da ispuni da bi se bavio taksi prevozom, kao i uslovima koje mora da ispuni taksi vozilo.

Pred odbornicima će se naći predlog odluke o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji grada, kojom se definiše broj matičnih škola i broj isturenih odeljenja, kao i odluka o mreži javnih predškolskih ustanova.