U organizaciji Sindikata zaposlenih u Gradskim upravama, stručnim službama i organima grada, a u saradnji sa Kliničkim centrom Kragujevac – Službom za snabdevanje krvlju i krvnim produktima, juče je u Skupštini grada Kraguevca održana akcija dobrovoljnog davanja krvi zaposlenih u Gradskoj upravi.

- Zbog vanrednog stanja u zemlji uvedenog zbog epidemije koronavirusa nismo bili u prilici da akciju dobrovoljnog davanja krvi, kao svake godine do sada, realizujemo u okviru Majskih svečanosti. Zadovoljstvo je utoliko veće što je odziv kolega veoma dobar, čak su nam se odazvale i bivše kolege, penzioneri gradske uprave, rekla je Sandra Radosavljević, predsednica Samostalnog sindikata u gradskim upravama.

U toku jučerašnje akcije od 25 zaposlenih krv je dalo 23, a prema rečima zaposlenih u transfuziji veoma su zadovoljni i podrškom i odzivom humanih ljudi.

Inače, dobrovoljne akcije davanja krvu u Gradskoj upravi i u organizaciji Sindikata zaposlenih u gradskim upravama u saradnji sa službom za transfuziju Kliničkog centra i uz podršku grada održavaju se najmanje dva puta godišnje i to u okviru Majskih i Oktobarskih svečanosti i siguran su doprinos stabilnoj banki krvi kragujevačkog Kliničkog centra.