Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu dodelio je „Zlatne indekse” generaciji diplomaca, koja je počela da studira 1969. godine ,povodom pola veka od upisa na, tada Mašinski fakultet.

Ovo je deseta generacija koja je završila FIN, a od onih koji su na studije krenuli 1969/70 njih 109 je diplomiralo.

- Naš fakultet je ustanovio jednu lepu tradiciju da generaciji koja određene godine puni pola veka od početka studiranja dodeli „Zlatne indekse” u znak sećanja na fakultet. Veliki broj njih je bio prisutan, rekao je za portal Pressek prof. dr Dobrica MIlovanović.

On je istakao da je generacija koja je počela da studira 1969. godine iznedrila najviše profesora, od koji su mnogi kasnije školovali studente na kragujevačkom Univerzitetu. I ove godine je među dobitnicima „Zlatnog indeksa” bilo nekoliko bralnih parova čija ljubav traje još od studentskih dana.

Fakultet inženjerskih nauka ima i svoj alumni klub koji okuplja sve bivše studente i tako im daje mogućnost da se druže i razmenjuju znanja i iskustva.

Na dodeli „Zlatnog indeksa” bio je prikazan i tekst u studentskom listu „FAKK” koji je napisala Slavica Tasić. Ona je tada prenela svoje utiske o prvom danu na fakultetu. Sada, nakon 50 godina, kaže da studenstke dane i dalje čuva u lepom sećanju.

- Jako sam srećna što smo se sada okupili. Studiranje je bilo jedno lepo druženje pre svega. Bilo je i napornih trenutaka, ali sve teško je iza nas, a u sećanju ostaje samo ono najlepše, rekla je Slavica.