Predstojeće 25. kolo Prve lige Srbije obeležiće duel dve najbolje plasirane ekipe na tabeli, kragujevačkog Radničkog 1923 i novosadskog Kabela, koji je na programu u subotu od 16 sati, na stadionu Čika Dača.

Period dobrih igara i rezultata kragujevački prvoligaš naglo je prekinuo porazom u Pirotu. Bio je to prvi rezultatski neuspeh Kragujevčana još od oktobra prošle godine i gostovanja ekipi Loznice na Lagatoru.

Činjenica je da su se Cveni „okliznuli” u najnepovoljnijem trenutku, pred duel sa svojim prvim pratiocem na tabeli, novosadskim Kabelom.

– U Pirotu smo odigrali utakmicu sa dva različita poluvremena. U prvom smo potpuno diktirali ritam i tempo utakmice, spustili protivnika u nisku zonu i imali 2-3 izgledne situacije koje nismo uspeli da krunišemo golom. U nastavku utakmice nismo odustajali od naših principa igre, dolazili smo do poslednje trećine terena, ali nikako nismo pronalazili put do protivničkog gola. Na kraju je došao taj kobni prekid i nesrećan autogol, koji je, kako se ispostavilo, odlučio pobednika, u kratkim crtama je izanalizirao utakmicu u Pirotu Nemanja Kaćanski, prvi saradnik šefa struke kragujevačkog prvoligaša Aleksandra Linte.

Poraz u Pirotu nije lako pao igračima Radničkog 1923, koji su na ovo gostovanje otišli sa pobedničkim pretenzijama i sa velikom željom da konačno prekinu negativnu tradiciju na stadionu kraj Nišave.

Uprkos neplaniranom porazu, atmosfera u taboru kragujevačkog prvoligaša nije narušena. Naprotiv, izabranici Aleksandra Linte predstojeći duel sa novosadskim Kabelom vide kao dobru šansu za iskupljenje i priliku da naprave možda i presudan iskorak u pravcu Super lige.

– Niko od nas nije se nadao porazu u Pirotu. Očekivali smo da ćemo na krilima dobrih rezultata u poslednjih par kola doći do nova tri boda, ali se desilo skroz suprotno. Nema nam druge osim da što pre zaboravimo na taj poraz i okrenemo se predstojećoj utakmici sa Kabelom, u kojoj ćemo pokušati da popravimo utisak, poručuje neumorni Uroš Vidović.

Istini za volju, Crveni nisu mogli izabrati težeg protivnika za „vađenje fleka”. Kabel je ekipa koja od početka sezone „diše za vratom” Kragujevčanima, a trenutno rastojanje između ove dve ekipe iznosi sedam bodova.

Novosadski prvoligaš je posle sjajnog starta sezone i osam pobeda u prvih devet kola, vremenom počeo da posustaje i gubi korak za Kragujevčanima. Ekipa Kabela ne može se pohvaliti ni preterano sjajnim učinkom na startu prolećnog dela sezone, ali je uspela da uknjiži dve važne pobede u gostima, najpre u susretu sa IMT-om, a potom i protiv Dinama u Vranju, koje su joj omogućile da zadrži postojeću poziciju na tabeli.

Najjaču kariku novosadskog tima predstavlja izuzetno sigurna i čvrsta odbrana, koja je u dosadašnjem delu takmičenja primila svega 13 golova, najmanje od svih ekipa u ligi. Za golove je, pak, zadužen Aleksandar Mesarović, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije, koji se sa devet postignutih pogodaka nalazi u vrhu strelaca Prve lige Srbije ove sezone.

– Kabel je jedna ozbiljna takmičarska ekipa, sa velikim i jako kvalitetnim rosterom, koji predstavlja spoj mlađih igrača, sa kojima sam imao prilike da radim i sarađujem godinama u omladinskoj školi Vojvodine, i iskusnih, proverenih igrača sa zapaženim karijerama u inostranstvu. Samim tim očekujem jednu pravu takmičarsku i dobru utakmicu dve ekipe koje su u dosadašnjem delu sezone pokazale da su najkvalitetnije u ligi. Ono što je sigurno, to je da mi nećemo odustati od naše napadačke igre, koju forsiramo od početka sezone. Nadam se da ćemo upisati sva tri boda na našem terenu i vratiti se na pobednički kolosek, izneo je svoja očekivanja Kaćanski.

Tradicija uoči ovog duela ne ide u prilog Kragujevčanima. Kabel je dva puta savladao Kragujevčane u prošloj sezoni (1:0, 3:2), dok u prvom međusobnom okršaju predstojećih rivala u ovoj sezoni nije bilo pobednika (1:1).

– Kabel je jako dobra ekipa, koja je znala da nas namuči u bliskoj prošlosti. To iziskuje maksimalan oprez sa naše strane uoči predstojećeg susreta. Očekujem da pružimo dobru igru, dostojnu našeg kvaliteta, a ukoliko to uspemo da ostvarimo, siguran sam da će onda sva tri boda ostati u Kragujevcu, uveren je Uroš Vidović.

Strateg Crvenih Aleksandar Linta za subotnji duel sa Kabelom neće moći da računa na pouzdanog defanzivca Nikolu Rađena, koji još uvek ima problema sa povredom zgloba, dok se u stroj vraća jedan od najboljih igrača kragujevačkog tima u prolećnom delu sezone Marko Mirić.