Lider Prve lige Srbije, kragujevački Radnički, nije uspeo da dođe da sva tri boda na gostovanju poslednjeplasiranoj Slogi u Kraljevu. Baš kao i u susretu sa leskovačkom Dubočicom prošlog vikenda, Crveni su i ovoga puta diktirali ritam i imali veći posed lopte, ali ponovo nisu pronašli put put do protivničkog gola – 0:0.

Očigledno da Kragujevčani još uvek nisu podesili nišanske sprave za prolećni deo sezone. Fudbaleri Radničkog su remijem u Kraljevu vezali 180 minuta bez postignutog gola, što je podatak koji poprilično iznenađuje, posebno ako se uzme u obzir da je Radnički 1923 najefikasnija ekipa Prve lige Srbije u dosadašnjem delu sezone sa 32 postignuta pogotka.

Strateg Kragujevčana Aleksandar Linta je i ovoga puta bio primoran da napravi određene rokade u timu, pre svega u defanzivnom redu, s obzirom da je iskusni Miloš Vidović bio prinuđen da pauzira ovu utakmicu zbog parnih kartona. Tako je Nikola Rađen sa desnog beka prekomandovan na svoju prirodnu poziciju štopera, dok je mesto kraj desne aut linije ponovo zauzeo hitronogi Aleksandar Varjačić. Promena je bilo i u samom špicu napada, gde je od prvog minuta zaigrao novajlija Miloš Zukanović, dok su Đorđe Maksimović i Slađan Nikodijević svoju šansu čekali sa klupe.

Kružili su fudbaleri kragujevačkog prvoligaša oko šesnaesterca Kraljevčana kao kiša oko Kragujevca tokom svih devedeset minuta utakmice, ali nikako nisu uspevali da stvore bilo kakvu konkretniju priliku iz koje bi mogli ozbiljnije da ugroze gol domaćina. Vredan pomena bio je samo udarac Marka Mirića sa ivice šesnaesterca u samom finišu utakmice, koji je završio van okvira gola.

Fudbaleri Radničkog 1923 se nakon dvadeset odigranih kola i dalje nalaze na čelu prvoligaške tabele sa 45 osvojenih bodova, a novu priliku da dođu do druge pobede u prolećnom delu sezone imaće narednog vikenda, kada će na stadionu „Čika Dači” ugostiti imenjaka iz Sremske Mitrovice.