Kragujevački i niški Radnički priuštili su publici na stadionu Čika Dača pravu fudbalsku poslasticu na otvaranju prolećnog dela sezone u Mocart Bet Superligi. Svega je bilo u drugom ovosezonskom okršaju imenjaka – i dobrog ritma i lepih poteza i atraktivnih golova, ali i određene doze neizvesnosti za koju su krivi isključivo fudbaleri domaćeg tima, koji su opuštanjem u poslednjih dvadesetak minuta utakmice doveli u pitanje maltene već izvestan trijumf.

Bile su Nišlije u totalnom „knockdown-u” na Čika Dači, na rubu ubedljivog poraza, ali su onda iznenada došli u poziciju da „ukradu” domaćinu maltene već viđenu pobedu. Međutim, zaostatak od tri gola bio je ipak nenadoknadiv za četu trenera Nikole Trajkovića, koja je na kraju samo uspela da ublaži poraz.

Šef struke kragujevačkog superligaša Feđa Dudić istakao je da je prezadovoljan kako je njegova ekipa izgledala na terenu punih sedamdeset minuta, međutim ono što je usledilo u završnih dvadesetak minuta susreta zaslužuje reči kritike.

- Mislim da smo se dobro pripremili za ovu utakmicu. Žao mi je što dobru igru koju smo prikazali u prvom poluvremenu nismo krunisali još nekom pogotkom, s obzirom da smo imali jedno 2-3 situacije iz kojih je bilo teže promašiti nego dati gol. To je vrlo lako moglo da nam se obije o glavu, budući da je protivnik imao par prilika da dođe do izjednačenja. Odlično smo otvorili drugo poluvreme, postigli još dva gola i kontrolisali utakmicu sve do sedamdeset i nekog minuta, kada smo nakon par izmena jednostavno pali i prestali da budemo pravi na terenu, rekao je Dudić.

On je dodao da su dva primljena gola u finišu utakmice samo dodatno pojačala pritisak kod igrača.

- Da se na kraju završilo 3:3, sigurno je da se ne bismo oporavili narednih dvadeset dana. Pohvalio bih učinak novajlija Šerbečića i Dadića, koji su odigrali odlično i pokazali da će nam i te kako značiti u nastavku prvenstva. Ono što mi je posebno drago, to je što sam na tribinama video nešto veći broj ljudi nego što je to bio slučaj na nekim prethodnim utakmicama i verujem da će ih biti još više naredne nedelje kada budemo igrali protiv Vojvodine, istakao je Dudić.