Kragujevački Radnički prolazi kroz rezultatski najuspešniji period u istoriji superligaških nadmetanja. Ekipa trenera Feđe Dudića uspešno je iznela breme favorita u susretu sa pančevačkim Železničarom i sedmim uzastopnim trijumfom u prvenstvu preuzela četvrto mesto na tabeli, čime je dodatno „zakuvala” sve neizvesniju borbu za raspodelu evropskih viza.

Mnogo povoljnih prilika su Crveni prokockali dok nisu došli do vodećeg pogotka iz prekida, koji im je odškrinuo vrata šestog prolećnog trijumfa. Nakon toga je sve išlo manje-više rutinski, mada ostaje utisak da je konačnih 3:0 pomalo i previsok rezultat, ako se ima u vidu otpor koji je ekipa iz Pančeva pružila u većem delu utakmice, što uostalom potvrđuje i sam strateg kragujevačkog superligaša Feđa Dudić nakon susreta na Čika Dači.

- Baš kao i na svim prethodnim utakmcama, igrali smo napadački, sa dosta rizika i visoko, na posed, što je ekipa Železničara mogla da kazni nakon dve dobro odigrane kontre u prvom poluvremenu. Isto tako smo i na početku drugog poluvremena sami sebi „zakuvali” situaciju kada smo izgubili loptu u opasnoj zoni, ali srećom nas ta greška nije skupo koštala. Možda je krajnji rezultat previsok i nerealan, s obzirom da je i Železničar imao neke svoje prilike koje nije uspeo da iskoristi. Sve u svemu, mislim da smo zasluženo pobedili, rekao je šef struke Crvenih.

Dudić je iskoristio priliku da javno pohvali rad svog kolege na klupi Železničara Nenada Mijailovića, čija je ekipa na megdan najuspešnijem timu prolećnog dela Mocart Bet Superlige izašla otvorenog garda, ne odstupajući od svojih principa igre.

- Pohvalio bih mog kolegu zbog načina na koji je njegova ekipa igrala na utakmici. Izlazili su dosto visoko, pritiskali naše štopere, pokazavili želju za nadigravanjem… Hrabrost je doći ovde i igrati na takav način, posebno ako se zna u kakvoj smo mi formi u poslednje vreme. Uz ovakav pristup igri i dobre pojedince koje ima u svojim redovima, ne sumnjam da će Železničar obezbediti opstanak u ligi. Još jednom čestitke mom kolegi i njegovoj ekipi na pruženom otporu, dodao je Dudić.

Šumadinci su ovim trijumfom dodatno podigli samopouzdanje pred najveći ispit od početka prolećnog dela sezone u Mocart Bet Superligi – gostovanje braniocu titule Crvenoj zvezdi u nedelju, 17. marta, na stadionu Rajko Mitić u Beogradu.

- Iskreno, jedva čekam tu utakmicu. O Crvenoj zvezdi je suvišno bilo šta govoriti. Idemo tamo da se nadigravamo i „namučimo” domaćina. U dobroj smo formi, baš kao i ekipa Crvene zvezde, tako da očekujem jednu dobru fudbalsku predstavu. Nadam se da će prisutna publika uživati i da ćemo svi zajedno poslati jednu lepu fudbalsku sliku u svet, istakao je Dudić u najavi okršaja sa crveno-belima.