RK Radnički obnovio je saradnju sa Dušanom Petrovićem (33). Iako prethodne sezone nije igrao u Radničkom, Petrović nikad nije ni otišao. Bio je angažovan u radu sa golmanima.

- Petrović je bivši kapiten Radničkog, golman sa ogromnim superligaškim iskustvom i smatram da ćemo njegovim dolaskom imati jedan od najboljih trija - čuvara mreže. Radiće i dalje sa golmanima svih uzrasta, istakao je direktor RK Radnički Stavro Rašković.

Petrović je kao i većina dečaka njegovog godišta počeo da trenira rukomet sa 10 godina u rodnom gradu, a u karijeri je pored Radničkog nastupao i za Spartak-Vojput iz Subotice, Dinamo iz Pančeva i Moravu iz Velike Plane.

- Izuzetno mi je drago što sam ponovo u Radničkom, ovog puta u dvostrukoj ulozi - kao čuvar mreže i kao trener golmana svih selekcija kluba. Ne sumnjam da ćemo kroz baraž izboriti ulazak u super ligu Srbije i tako vratiti Radnički i Kragujevac na rukometnu mapu Srbije, na mesto na kom je bio i koje mu po kvalitetu pripada. Smatram da je prelazni rok odlično odrađen, posebno mi je drago što se i Janko Gemaljević vratio i što ćemo zajedno sa Ognjenom Jovanovićem činiti golmanski tandem sledeće sezone. Ubeđen sam da će Radnički biti veliko iznenađenje u narednoj sezoni i da će SBB hala Jezero biti tvrd orah za sve ekipe, najavio je povratak u Radnički Dušan Petrović.

Petrović je potpisao jednogodišnji ugovor.