Posle šestoipomesečne pauze usled epidemije koronavirusa, vaterpolisti Radničkog vratili su se u bazen i to na velika vrata, pobedom na derbi gostovanju Šapcu, rezultatom 14:13, u meču koji su započeli sa minusom od pet golova.

Ovi timovi u poslednje dve godine vodili su velike borbe za trofeje, a u ovaj duel ušli su silno pojačani, a na kraju su se Kragujevčani zasluženo radovali.

Šumadinci su loše startovali, što je domaćin iskoristio i na krilima Vučinića i Stojanovića već posle šest minuta poveo sa 5:0. Kragujevčani su se probudili tek posle sedam minuta igre i golom Strahinje Rašovića nagovestili da se neće tako lako predati.

Zaigrali su potom izabranici Uroša Stevanovića bolje i u odbrani, pa su golovima Rašovića, Radulovića i Ukropine u finišu poluvremena prišli na samo gol zaostatka – 7:6 i u potpunosti se vratili u igru.

Borba se rasplamsala u nastavku susreta i u bazenu je viđen pravi derbi, kakav se i očekivao. Već u prvom napadu Kragujevčani su prvi put izjednačili preko Toholja, a potom se igralo gol za gol. Šapčani su se tri puta vraćali u vođstvo, Šumadinci sva tri puta poravnavali rezultat, pa se u poslednju deonicu ušlo sa nerešenim rezultatom (10:10), iako su i gosti imali nekoliko dobrih prilika za preokret.

Radnički je nastavio u istom ritmu pa je sasvim zasluženo preokrenuo rezultat, pogotkom ruskog centra Nikite Kruga, četiri i po minuta kraja, da bi zatim, posle izjednačenja Marka Jankovića, došao i do plus dva, golovima Lukića i Radulovića (14:12). Neizvesnost je minut i po pre kraja vratio Filip Gardašević, pogotkom sa igračem više (14:13). Imali su domaći još jedan napad sa igračem više i u samom finišu, ali je Dobožanov uspeo da skine udarac.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Strahinja Rašović sa pet golova, koliko je postigao i Đorđe Vučinić na drugoj strani. Rašovića su pratili Ukropina sa tri gola i Radulović sa dva, a po jedan su dodali Krug, Toholj i Lukić.

Već u drugom kolu Kragujevčane očekuje još jedan derbi, sa ekipom Novog Beograda, koja je u prvom kolu ubedljivo nadigrala Banjicu sa 19:2.

Šabac – Radnički 13:14 (5:1, 2:5, 3:4, 3:4)

ŠABAC – Gradski bazen. Bez prisustva publike. Sudije: Virijević i Stanojević.

ŠABAC: Filipović, Eraković, Marković, Repanović, Tkač, Ilić, Vučinić 5, Gardašević 2, Janković 2, Tonković, Stojanović 3, Velkić 1, Vukadinović, Ćetković. Trener: Nikolić.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 5, Stanojević 1, Janković, Toholj 1, Krug 1, Ukropina 3, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić 1, Panić, Todorovski, Radulović 2. Trener: Stevanović.