Nakon sjajnog početka sezone i spektakularno izvojevane pobede u Lučanima fudbaleri Radničkog 1923 sa velikim entuzijazmom dočekuju ovosezonsku premijeru pred svojim navijačima u utakmici 2. kola Linglong Super lige Srbije protiv subotičkog Spartaka, koja je zakazana za petak, 23. jula. Utakmica počinje u 17.30, na stadionu „Čika Dača”, uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arena Sport.

Nisu Kragujevčani mogli zamisliti bolji početak prvenstva od onog u Lučanima. Igrači Vladimira Radenkovića su više od devedeset minuta stoički odolevali žestokim atacima fudbalera Mladosti, da bi u bukvalno poslednjim sekundama utakmice priredili hladan tuš pristalicama domaćeg tima i pogotkom Marka Mirića odneli sva tri boda sa ovog gostovanja, čemu se, istini za volju, mali broj pristalica kragujevačkog tima nadao, s obzirom na prilično slab rezultatski saldo njihovog voljenog tima u pripremnim utakmicama.

Crveni su tako zaradili epitet najprijatnijeg iznenađenja prvog prvenstvenog kola i pokazali da definitivno nisu ekipa za potcenjivanje, bez obzira ko se nalazi na suprotnoj strani terena.

- Izuzetno zanimljiva utakmica i velika pobeda za nas. Moram reći da smo mi potpuno svesno prepustili terensku inicijativu ekipu Mladosti, što se ispostavilo kao dobar plan, budući da smo na kraju uspeli da dođemo do željenog rezultata. Fudbal se igra zbog bodova i uvek je bolje odigrati onako kako smo mi igrali u Lučanima i pobediti, nego ređati šanse pred protivničkim golom i onda izgubiti utakmicu. Svakako da će nam ova pobeda dati veliki vetar u leđa pred nastupajuće prvenstvene izazove, rekao je kapiten Radničkog 1923 Stevan Kovačević.

Koliko ozbiljno su Crveni shvatili predstojeći duel sa Spartakom možda najbolje ilustruje trenutna atmosfera na treninzima. Euforija nakon pobede u Lučanima gotovo da je u potpunosti splasnula i svi igrači su sada maksimalno fokusirani na predstojeći okršaj sa Subotičanima.

Za razliku od Kragujevčana, Subotičani se nisu preterano proslavili na ovosezonskoj premijeri, budući da su u susretu sa niškim Radničkim na svom terenu osvojili samo bod (1:1). Gosti su prvi poveli, i to pogotkom iz jedanaesterca, ali je nakon isključenja jednog od fudbalera niškog tima ekipa Spartaka uspela da dođe do rezultatskog poravnanja, takođe sa bele tačke.

Kao i Radnički 1923, i Spartak ima jednu veoma mladu ekipu, predvođenu takođe mladim i perspektivnim trenerom Vladimirom Buačom, koji je pre nego što je preuzeo kormilo subotičkog tima u novembru prošle godine obavljao ulogu prvog asistenta u stručnom štabu njegovog prethodnika Vladimira Gaćinovića.

Spartak u svojim redovima ima nekolicinu zaista sjajnih pojedinaca, poput Nikole Srećkovića, Milana Marčića i Japanca Noboru Šimure, ali će svakako najveću opasnost po gol kragujevačkog superligaša predstavljati Lazar Tufegdžić, najbolji strelac ekipe iz Subotice u prethodnoj takmičarskoj sezoni.

- Dobro smo izanalizirali igru predstojećeg protivnika. To je jedna kvalitetna i dobro uigrana ekipa, koja je veći duži niz godina na okupu, iako je pred početak ove sezone pretrpela određene korekcije u svom sastavu. Prvu utakmicu su odigrali nerešeno kod kuće i verovatno će ovde doći po bodove, a na nama je da se potrudimo da im poremetimo planove. Sigurno je da u ovoj ligi nema lakih utakmica i da nas očekuje paklenih devedeset minuta, ali smo mi spremni i rešeni da potvrdimo dobar utisak sa premijere u Lučanima, poručuje Kovačević.

Ulaznice po ceni od 200 dinara za istočnu i 300 dinara za zapadnu tribinu biće puštene u prodaju na dan utakmice i to na blagajni koja se nalazi na južnoj tribini stadiona „Čika Dača”, koja počinje sa radom u 15 sati. Kupci sezonskih karata svoju ulaznicu za predstojeću utakmicu dobiće u formi PDF vaučera, koji će im stići na ličnu mejl adresu.