Juniorska reprezentacija Srbije do 18 godina danas započinje učešće na Svetskom prvenstvu u Beogradu, a selektor i trener Radničkog, Uroš Stevanović, uvrstio je u sastav dvojicu igrača kragujevačkog tima – centra Bogdana Gavrilovića i golmana Radosava Virijevića.

Stevanoviću u radu pomaže i dugogodišnji pomoćnik i koordinator mlađih selekcija Radničkog, Dragan Kozomora. U odnosu na Mediteranske igre koje je Srbija u sličnom sastavu osvojila, nema Zorana Poznanovića, koji ovo takmičenje propušta iz zdravstvenih razloga.

U sastavu su: Petar Pajković (Vojvodina), Mitar Maraš (Šabac), Marko Dimitrijević (Partizan), Rodoljub Gajić (Crvena zvezda), Nikola Kojić (Partizan), Bogdan Gavrilović (Radnički), Zoran Božović (Partizan), Viktor Urošević (NBG Vukovi), Aleksandar Kovačević (Valis), Bogdan Brešćanski (Vojvodina), Petar Stanić (Šabac), Veljko Bodiroga (Partizan), Radoslav Virijević (Radnički) i rezerve Vuk Nikola Radulović (Partizan) i Andrija Jauković (Partizan).

Veći deo priprema ova generacija odradila je u Kragujevcu, uz nekoliko izleta na međunarodne turnire.

- Radili smo dobro dva meseca. Po tradiciji naše ambicije su uvek najviše i sigurno je da ćemo dati sve od sebe. Idemo od utakmice do utakmice po starom modelu. Konkurencija je jaka, svi sastavi koji uđu u četvrtfinale mogu da osvoje šampionat sveta – rekao je Stevanović.

Srbija turnir započinje večeras od 20.30 časova, utakmicom sa Sjedinjenim Američkim Država, a u isto vreme igra u subotu protiv Novog Zelanda i u ponedeljak protiv Italije, u okviru grupe C.

U Grupi A su: Mađarska, Uzbekistan, Kazahstan, Kuvajt i Hrvatska. Grupu B čine: Grčka, Holandija, Brazil, Australija i Turska, dok su u Grupi D: Španija, Južna Afrika, Kanada i Crna Gora.