Uprava Fudbalskog kluba Radnički 1923 odlučila je da za novog koordinatora omladinske škole imenuje Gorana Ćurčića, doskorašnjeg trenera omladinske ekipe kluba sa „Čika Dače”.

Iza Gorana Ćurčića je višegodišnje iskustvo u radu sa mlađim kategorijama, koje ga čini kompetentnim za ovu prilično odgovornu funkciju. Pri tom, ne treba zaboraviti da je iskusni stručnjak u prethodnoj sezoni bez pogovora pristao da preuzme kormilo omladinske selekcije kragujevačkog kluba u jednom prilično delikatnom trenutku i da je sa njom uspeo da izbori opstanak u najvišem rangu takmičenja.

- Odluka o imenovanju Gorana Ćurčića na mesto koordinatora omladinske škole nije doneta preko noći. To je nešto o čemu smo mi u klubu još odavno razmišljali, a sada nam se pružila prilika da to sprovedemo u delo. Mislim da je ovo jedan od značajnih poteza u pravcu unapređenja rada naše omladinske škole i težnje da se njeno funkcionisanje digne na još jedan viši nivo. Za nas u klubu je omladinska škola veoma važna i nastojaćemo da učinimo sve što je u našoj moći da joj vratimo nekadašnji sjaj, kako bi ona ponovo bila među vodećima u regionu, rekao je sportski direktor Radničkog 1923 Slavko Perović.

Slične zamisli ima i novi koordinator omladinske škole kragujevačkog kluba, koji će između ostalog biti zadužen za usmeravanje i obuku trenera i pravljenje odgovarajućeg plana i programa rada mlađih kategorija, uz poseban akcenat na najmlađe selekcije.

- Svedoci smo činjenice da je u ne tako davnoj prošlosti omladinska škola Radničkog 1923 bila na izuzetno dobrom glasu, pa je čak u jednom trenutku uspevala da obezbedi egzistenciju samog kluba. Zbog toga je neka naša početna ideja da postavimo neku osnovnu nit koja bi se prožimala od najmlađih selekcija, pa sve do omladinaca. To svakako nije proces koji daje momentalne rezultate, već zahteva dosta strpljenja. Takođe, neka naša zamisao je da paralelno sa stvaranjem igrača radimo i na edukaciji i afirmaciji trenera iz Kragujevca, poručio je Ćurčić.

Ćurčićevo imenovanje na mesto koordinatora omladinske škole nije poremetilo postojeću hijerarhiju kada je u pitanju rukovođenje mlađim kategorijama kluba sa „Čika Dače”. Dejan Joksimović ostaje na čelu omladinske škole kao njen direktor, a pored ove funkcije imaće i ulogu šefa stručnog štaba omladinske selekcije u narednoj takmičarskoj sezoni koja startuje sredinom avgusta.