Posle pobede nad pančevačkim Železničarom i izbijanja na četvrto mesto superligaške tabele, fudbalere Radničkog 1923 pred odlazak na prvenstvenu pauzu očekuje najveći izazov od početka prolećnog dela sezone u Mocart Bet Superligi. Kragujevčani će u nedelju, od 16 sati, na stadionu „Rajko Mitić” odmeriti snage sa Crvenom zvezdom, u jednom od derbija 26. kola Mocart Bet Superlige.

Šumadinci na megdan crveno-belima odlaze u dobrom raspoloženju i sa viškom samopouzdanja nakon fantastične serije od sedam uzastopnih trijumfa, koja ih je dovela u poziciju da se ravnopravno bore za izlazak u Evropu. Jasno je da bi dobar rezultat na gostovanju aktuelnom šampionu i lideru na tabeli dodatno podgrejao euforiju među pristalicama Crvenih, koje su konačno dočekale da vide voljeni klub u samom vrhu superligaške tabele.

- Utakmica sa Zvezdom pruža nam priliku da se odmerimo sa jednom od najboljih ekipa u ligi. Da pretimo jednoj ekipi koja je igrala Ligu šampiona sa Mančester Sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom, i koju pritom niko nije nadigrao na stadionu „Rajko Mitić”, bilo bi suvišno, ali sam isto tako uveren da smo u stanju da pariramo Zvezdi u većem delu utakmice. Trenutna forma daje nam za pravo da se nadamo još jednom dobrom izdanju, pa ćemo videti šta će nam na kraju to doneti, izneo je strateg Crvenih Feđa Dudić svoja očekivanja pred drugi ovosezonski okršaj sa crveno-belima.

Prethodni duel ove dve ekipe doneo na Čika Dači doneo je pregršt uzbuđenja, uz kišu golova, ali i adminstrativni propust koji je Kragujevčane koštao gubitka bodova za „zelenim stolom”.

- Zvezda je kod prethodnog trenera Baraka Bahara igrala u formaciji 3-5-2, dok kod Vladana Milojevića igra 4-1-4-1. Takođe, Zvezda je od Milojevićevog dolaska na klupu dosta odgovornija u defanzivi, posebno pri izgubljenoj lopti, gde se sada brani sa daleko većim brojem igrača. Sve to iziskuje potpuno drugačiju pripremu utakmice sa naše strane. Mišljenja sam da za razliku od prethodne, u ovu utakmicu ulazimo fizički daleko spremniji, pa nam preostaje da se potrudimo da što bolje taktički odgovorimo protivniku, smatra Dudić.

Strateg Crvenih ističe da će njegova ekipa pokušati da ostane dosledna svojim principima igre i da se neće braniti, ali dosta toga zavisi i načina igre protivnika.

- Pokušaćemo da budemo ofanzivni u onoj meri koliko nam to protivnik dozvoli. Znamo da Zvezda takođe teži posedu i da nastoji da gradi igru iz zadnje linije, mada su po meni oni najopasniji po oduzetoj lopti, jer imaju zaista prebrze ofanzivne igrače. Bukari, Olajinka, Ndiaje, Hvang, sve su to igrači koji dobro napadaju prostor iza zadnje linije. To je samo jedan u nizu detalja na koji moramo obratiti pažnju, upozorava Dudić.

Šef struke Radničkog 1923 nije želeo da otkriva previše detalja kada je reč o raspoloživom igračkom kadru, napomenuvši samo da su dvojica igrača pod znakom pitanja zbog lakših povreda.

Napomenimo i to da će Dudićevi izabranici na ovom gostovanju moći da računaju na podršku nekoliko stotina svojih vernih pristalica.