Tradicionalni humanitarni turnir u malom fudbalu, pod sloganom „Fudbal solidarnosti”, održaće se i ove godine, 2. i 3. jula na pomoćnom terenu FK Radnički Kragujevac.

Sva novčana sredstva prikupljena na turniru namenjena su za nastavak lečenja matičnim ćelijama Kragujevčanina Dušana Ostojića uplatom na račun fondacije „Budi human“ otvorenim za Dušana (160-6000000856442-59). 

Inače, turnir se igra po kup sistemu. Kotizacija po ekipi iznosi simboličnih 3.000 dinara, igra se po pravilima malog fudbala 5 igrača i golman, a za ekipu se može prijaviti najviše 10 igrača. Prijave ekipa su do 30. juna, sa potvrdom o uplaćenim sredstvima.

- Pozivamo sve političke partije u gradu, studentske organizacije, udruženja građana, firme, preduzetnike i pojedince, da uzmu učešće na ovom turniru i da  igrom i sportom pomognemo Dušanu. Najveći čin humanosti, plemenitosti , dobročinstva i solidarnosti je dati svoj doprinos i pomoći onima kojima je to najpotrebnije, saopštili su organizatori turnira - Omladina Pokreta socijalista Kragujevca.