Korektor Odbojkaškog kluba Radnički Irfan Hamzagić izabran je za najboljeg sportistu grada Kragujevca u 2020. godini, u anketi instagram stranice Kragujevac sport.

Tim povodom, pokretač ove stranice i organizator glasanja Aleksa Petrovski uručio je Hamzagiću specijalni pehar, dar kompanije „Silka“ iz Kragujevca.

- Pred kraj prošle godine došli smo na ideju da organizujemo izbor za najboljeg sportistu grada Kragujevca u 2020. godini. Glasanje je vršeno putem naše instagram stranice Kragujevac sport, a glasovima publike odlučeno je da epitet najboljeg sportiste grada Kragujevca u 2020. godini ponese odbojkaš Radničkog Irfan Hamzagić. U saradnji sa kompanijom „Silka“ obezbedili smo prigodan pehar, koji smo uručili pobedniku naše ankete, poručio je Petrovski.

Za samog Hamzagića ovo laskavo priznanje predstavlja još jednu potvrdu njegovih igračkih kvaliteta i pozitivnog utiska koji je ostavio od svog dolaska u Radnički u junu prošle godine.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam uopšte bio u konkurenciji za jedno ovakvo priznanje. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim ljudima koji su glasali za mene, kao i samim organizatorima glasanja, koji su me uvrstili u uži izbor, istakao je Hamzagić.

Inače, Hamzagiću ovakav vid priznanja nije stran, s obzirom da je dve godine zaredom proglašavan za najboljeg sportistu grada Novog Pazara.

Naravno da prija svaki vid individualnog priznanja i da predstavlja motiv više za dalji napredak svakog sportiste. Iskreno se nadam da će ovakvih nagrada biti još u budućnosti, dodao je Hamzagić.  

Pored ankete za najboljeg sportistu grada Kragujevca, instagram stranica Kragujevac sport organizovala je izbor i za najboljeg trenera u protekloj kalendarskoj godini, u kome je najveći broj glasova sakupio trener Vaterpolo kluba Radnički Uroš Stevanović.