Pogodak mladog Matije Gluščevića bio je dovoljan fudbalerima Radničkog 1923 da upišu sva tri boda u susretu sa beogradskim IMT-om (1:0) i tako produže prolećnu nisku trijumfa. Očigledno je da ofanzivni stil igre koji preferira strateg kragujevačkog superligaša Feđa Dudić daje željene plodove, što se uostalom i vidi po rezultatima i položaju Crvenih na prvenstvenoj tabeli.

Ponovo je Šumadincima trebalo vremena da dostignu optimalnu radnu temperaturu i preuzmu kontrolu nad utakmicom. Nakon što su „načeli” protivnika, sve je nekako išlo planiranim tokom, mada ostaje žal što Crveni bar još neku od stvorenih prilika u nastavku utakmice nisu pretvorili u bar još neki pogodak.

- Mislim da je taj neki pritisak pobede uticao na to da malo bojažljivo uđemo u utakmicu. Dopustili smo ekipi IMT-a da na samom početku nametne neki svoj ritam igre, pri čemu ni mi defanzivno nismo odigrali onako kako smo se dogovarali u svlačionici. Ipak, uspeli smo da postignemo vodeći pogodak, koji nam je omogućio da na pauzu odemo sa rezultatskom prednošću, istakao je Adnan Jahić, koji je nakon isključenja Feđe Dudića sredinom prvog poluvremena preuzeo komandu nad kragujevačkim timom.

Za razliku od prvog, Kragujevčani su bolje otvorili drugo poluvreme, stvorili nekoliko šanse, koje nažalost nisu uspeli da realizuju.

- Sve u svemu, bila je ovo jedna fajterska, prava takmičarska utakmica, koja možda odudara od nekih naših ranijih utakmica. U tom smislu jako sam zadovoljan reakcijom igrača, koji su pokazali karakter i uspešno izneli teret utakmice do kraja. Što se tiče ekipe IMT-a, mišljenja sam da je ovo bila njihova najbolja utakmica od početka prolećnog dela sezone. Ukoliko nastave da igraju ovako, onda sam siguran da opstanak u ligi neće biti upitan, dodao je Jahić.