Utakmica između Radničkog 1923 i Loznice opravdala je inicijalna očekivanja. U jednoj prilično dinamičnoj i sadržajnoj fudbalskoj predstavi, odlučio je pogodak Marka Mirića u finišu prvog poluvremena, koji je ekipi iz Kragujevca doneo važne bodove u borbi za plasman u najviši rang takmičenja.

Lozničani su posle prilično bledog izdanja u prvih 45 minuta susreta, u drugom poluvremenu preuzeli terensku inicijativu i propustili nekoliko izglednih prilika da dođu do rezultatskog poravnanja, što bi utakmicu na stadionu „Čika Dača” skrenulo u nekom sasvim drugom pravcu.

Pobeda nad Loznicom donela je uzdah olakšanja i ponovo izmamila osmehe svima u kragujevačkom klubu. Radnički 1923 je ponovo na željenom kursu, a od promocije u novog superligaša deli ga najviše četiri koraka.

– Sve čestitke mojim igračima, koji su izneli teret ove jako zahtevne utakmice i dosledno ispoštovali sve ono što smo od njih zahtevali. Mislim da smo zasluženo pobedili, iako je i Loznica imala nekoliko izglednih šansi u drugom poluvremenu, koje nije uspela da iskoristi. Nemamo mnogo vremena za slavlje, budući da nas već u sredu očekuje izuzetno teško gostovanje ekipi Kolubare u Lazarevcu, gde ćemo pokušati da napravimo možda i ključan korak ka ostvarenju našeg superligaškog cilja, izjavio je Dejan Joksimović, trener kragujevačkog prvoligaša.