Trener odbojkaša Radničkog Dragan Kobiljski produžio je vernost kragujevačkom klubu na još dve sezone.

Trofejni stručnjak, koji je početkom godine preuzeo kormilo Radničkog, uspeo je da u vrlo kratkom vremenskom roku stabilizuje ekipu i izbori sa njom plasman u mini-ligu Superlige Srbije. Nažalost, epidemija virusa Covid-19 poremetila je dalje takmičarske planove Kragujevčana i igrače poslala na prinudni odmor.

U međuvremenu, uprava kragujevačkog kluba predložila je Kobiljskom produžetak saradnje, koji je on sa zadovoljstvom prihvatio.

- Iza mene je jedan dobar period rada u Kragujevcu, tokom koga sam se uverio da Radnički ima sve neophodne uslove za kvalitetan rad. Pritom su nam se i ambicije poklopile, pa smo se na obostrano zadovoljstvo dogovorili da produžimo saradnju na još dve sezone. Mislim da ova ekipa Radničkog ima zavidan igrački kvalitet i da uz dobar rad na treninzima možemo računati na dobre rezultate u narednom periodu, izjavio je Dragan Kobiljski.

Odbojkaši Radničkog su tako posle dužeg niza godina dobili kvalitetnog i iskusnog trenera, koji će u nastupajućem periodu pokušati da formira ekipu, kadru da se umeša u borbu za neki od trofeja.

- Kada je Kobiljski došao u klub krajem januara, prvobitni dogovor bio je da se saradnja produži ukoliko sve bude išlo kako treba. Pošto je ekipa pozitivno reagovala i u potpunosti prihvatila njegov način rada, nije bilo dileme kada je u pitanju produžetak saradnje. Problem je predstavljao samo njegov angažman u reprezentaciji Irana, koja je izborila plasman na Olimpijske igre. Međutim, kako su Igre zvanično odložene, više nije bilo prepreka za produžetak saradnje, pojašnjava Dušan Vulović, sportski direktor SPD Radnički.

Kako je na teritoriji Republike Srbije još uvek na snazi vanredno stanje i dok traje borba sa korona virusom, izlišno je pričati o nastavku lige. Svi klubovi su u stalnom kontaktu sa čelnim ljudima Odbojkaškog saveza Srbije, ali se zvanična informacija u vezi sa završetkom sezone može očekivati tek po ukidanju vanrednog stanja.