Ovog vikenda igraju se utakmice 5. kola Košarkaške lige Srbije. Kragujevački Radnički u subotu od 19.30, pred praznim tribinama „SBB Jezera“ dočekuje užičku Slobodu, koja je u prva četiri kola samo jednom osetila slast pobede.

Malo je nedostajalo Kragujevčanima da na gostovanju u Zemunu prošlog vikenda dođu do prvog trijumfa na gostovanju. Predstojeći susret sa užičkom Slobodom prilika je da Kragujevčani nastave niz trijumfa u svom „Jezeru“, koji je, bar za sada, neosvojiv bastion za gostujuće ekipe.

U Radničkom su dobro upoznati sa kvalitetima predstojećeg rivala i rešeni su da, uprkos problemima sa povredama, pruže još jednu dobru napadačku partiju i dođu do trećeg trijumfa u sezoni.

- Sloboda ima jednu mladu ekipu, koja igra brzu i modernu košarku sa puno tranzicije. Moraćemo dobro da se spremimo i da ih, pre svega dobrom odbranom, uvedemo u neki naš ritam. Istina je da imamo određenih kadrovskih problema sa povredama igrača, ali se nadamo da će svi biti spremni za subotnji meč, u kome ćemo, verujem, uspeti da dođemo do novog trijumfa, poručio je Vukotić.

Inače, Radničkom i Slobodi su se prošle sezone ukrstili putevi u utakmici drugog stepena Kupa Srbije. Užičani su tada bili uspešniji i pobedom u „SBB Jezeru“ (86:72) obezbedili su plasman u narednu fazu takmičenja.

U skladu sa važećim epidemiološkim merama na teritoriji Republike Srbije, subotnji meč između Radničkog i Slobode biće odigran bez prisustva publike.