Košarkaški klub Radnički jači je za Merijala Medinga (20, 211 cm), Australijanca poreklom iz Južnog Sudana, koji je pre dolaska u Srbiju nastupao u američkoj koledž ligi (NCAA).

Nije tajna da je Radnički još od starta sezone u potrazi za još jednim igračem na poziciji četiri. Vagali su Kragujevčani, razmatrali opcije, opipavali puls tržišta i na kraju odlučili da angažuju 211 centimetara visokog Australijanca.

Radi se o prilično atipičnom igraču, koji pokriva pozicije niskog i visokog krila. Poreklom iz Južnog Sudana, Meding je odrastao u Pertu (Australija), a zatim se kao srednjoškolac preselio u SAD.

Njegov potencijal prvi su uočili ljudi sa Univerziteta Roud Ajlend, ali se Meding tamo nije najbolje snašao, pa je nakon godinu dana rešio da promeni sredinu i okuša se u NJCAA ligi (Sportska asocijacija visokih škola), igrajući za Čipola koledž.

Pred početak ove sezone, Meding je postao stipendista Univerziteta Pacifik, čiju ekipu predvodi nekadašnji NBA as Dejmon Stodmajer, ali kako nije mogao da se izbori za pravu minutažu, odlučio je da se otisne put Evrope, gde će mu prva stanica biti Kragujevac i Radnički.

I pored svoje visine od 211 cm, Meding je vrlo pokretljiv igrač, ima odličnu koordinaciju pokreta i košarkašku tehniku, kao i prilično „mek” šut, što ne treba posebno da čudi, ako se uzme u obzir da je u mlađem uzrastu igrao plejmejkera.

Meding je sa kragujevačkim klubom potpisao ugovor do kraja sezone sa mogućnošću produžetka na još godinu dana.

Ukoliko stignu neophodni papiri iz SAD, Meding bi svoj debi u dresu Radničkog mogao da ima već u subotu na gostovanju u Vršcu.

Dolaskom mladog Australijanca kragujevački klub nije zaključio spisak pojačanja. Odlaskom Đorđa Milosavljevića u Mladost iz Zemuna, otvorio se prostor za dovođenje još jednog kombo-beka, na čemu će se intenzivno raditi u narednom periodu.