Na prilično lak i ubedljiv način košarkaši Radničkog izašli su na kraj sa ekipom Dunava iz Starih Banovaca u utakmici 25. kola Košarkaške lige Srbije. Meč u „SBB Jezeru“ okončan je rezultatom 93:65 (20:10, 21:21, 33:16, 19:18) u korist Kragujevčana, koji nakon ove pobede znatno mirnije dočekuju sam finiš prvenstvene trke.

Ušli su Kragujevčani u ovaj susret svesni uloge blagog favorita, ali svakako da nisu očekivali ovako glatku i rutinsku pobedu nad ekipom iz Starih Banovaca, koja je delovala prilično indisponirano na ovoj utakmici i ni u jednom jedinom trenutku nije uspela ozbiljnije da ugrozi veoma raspoloženog domaćina.

Kragujevčani su već tokom uvodne deonice uspeli da dođu do dvocifrenog kapitala, čemu je u najvećoj meri doprinela dobra odbrana izabranika trenera Ivice Vukotića, koji su svom rivalu dozvolili samo četiri poena iz igre u ovoj četvrtini.

Kada je u samom finišu ovog perioda igre Raško Katić počeo nemilice da zatrpava koš ekipe Dunava preciznim šutevima sa poludistance, Radnički je izbio na maksimalnih „plus 13“ (20:7), ali je ova rezultatska zaliha potrošena već početkom naredne deonice, kada su gosti prišli na šest poena zaostatka (24:18). Tada su ponovo stvari u svoje ruke preuzeli najiskusniji u redovima kragujevačkog tima, Raško Katić i Filip Dumić, koji su vrlo brzo vratili Šumadince na dvocifrenu distancu (33:20).

Nastavili su Kragujevčani da uvećavaju prednost tokom treće četvrtine. Nedeljković je konačno „namestio ruku“ i pogodio dve uzastopne trojke, razigrali su se i Amerikanac Mekbrajd i Matija Popović, dok je sam finiš ove deonice obeležio Nikola Veljović, koji je mini serijom od šest uzastopnih poena odveo Radnički na nedostižnih „plus 27“ – 74:47.

Uoči samog početka utakmice predstavnici Košarkaškog saveza Srbije uručili su nedavno penzionisanom košarkaškom radniku i nekadašnjem igraču Radničkog Aleksandru Cakiću plaketu za doprinos razvoju košarkaškog sporta u Srbiji.

Značajan rezultatski kapital koji su stekli tokom trećeg perioda igre, omogućio je Kragujevčanima da znatno lagodnije uđu u završni kvartal i da bez ikakvih problema privedu utakmicu očekivanom kraju. Bilo je prostora i za par efektnih poteza, a u samoj završnici meča priliku za dokazivanje dobili su igrači sa manjom minutažom u minulom delu sezone. Konačan rezultat 93:65 dovoljno govori o apsolutnoj dominaciji kragujevačkog tima na ovom susretu.

Čak sedmorica igrača Radničkog utakmicu su završila sa dvocifrenim poenterskim učinkom. Prednjačili su kapiten Raško Katić sa 20 postignutih poena i plejmejker Filip Dumić, koji je ubacio 14 poena, uz samo jedan promašaj iz igre (5/6), a pri tom je uspeo da naniže i 12 asistencija.

Na korak od „dabl-dabl“ učinka bio je i Matija Popović sa 14 poena i 9 skokova, a isti broj poena ubacio je i Stefan Đorđević. Amerikanac Volter Trej Mekbrajd je pored 11 postignutih poena uspeo da ukrade i 5 lopti protivničkoj ekipi, dok su Ivan Nedeljković i Nikola Veljović utakmicu okončali sa po 10 ubačenih poena.

Nakon ovog kola, košarkaši Radničkog su konačno na dvocifrenom broju trijumfa (10), koji im garantuje nešto mirniji finiš sezone.

Pred četom Ivice Vukotića su dva vezana gostovanja, najpre užičkoj Slobodi u sredu, a potom i lazarevačkoj Kolubari predstojećeg vikenda.