Veliku pobedu izvojevali su košarkaši kragujevačkog Radničkog u premijernoj utakmici 9. kola Košarkaške lige Srbije. Igrači Igora Todorovića pružili su još jednu odličnu partiju u svom „SBB Jezeru“ ove sezone i uspeli su da savladaju do ovog kola neporaženu novosadsku Vojvodinu  sa 77:63 (20:7, 18:12, 16:26, 23:18).

Stigli su Novosađani u srce Šumadije sa željom da produže niz od sedam uzastopnih trijumfa i potvrde epitet lidera na tabeli. Sačekali su ih izuzetno spremni i motivisani Kragujevčani, koji su ekipi trenera Miroslava Nikolića priredili neprijatno iznenađenje i održali joj jedan ozbiljan košarkaški čas u trajanju od četrdeset minuta.

Posle dužeg vremenskog perioda trener Radničkog Igor Todorović konačno je mogao da računa na sve igrače u svom rosteru, s obzirom da su se u ekipu vratili oporavljeni Andreja Stevanović i Stefan Đorđević. Stevanović je pokazao da će mu biti potrebno određeno vreme da dostigne nivo forme pre povrede zgloba koja ga je udaljila sa parketa više od mesec dana, dok je Stefan Đorđević, koji je nedavno preležao korona virus, zaigrao u samoj završnici meča, kada je pitanje pobednika već uveliko bilo rešeno.

Bila je ovo druga uzastopna, a ukupno peta pobeda za kragujevački sastav u tekućoj sezoni, koji je sada uhvatio priključak sa ekipama iz gornjeg dela tabele.

Novi takmičarski izazov košarkaše Radničkog očekuje u sredu, 25. novembra, na gostovanju ekipi Dunava u Starim Banovcima.

KK RADNIČKI – KK VOJVODINA  77:63 (20:7, 18:12, 16:26, 23:18)

Dvorana: „SBB Jezero“, Sudije: I. Belošević, S. Prpa, N. Vlahović.

KK RADNIČKI: Jovanović, Popović 21, Dumić 17, Nedeljković 6, Milosavljević 14, Dimovski, Stevanović 2, Glišović, Katić 17, Veljović, S. Đorđević. Nije igrao: Jocić. Trener: Igor Todorović.

KK VOJVODINA: Nikolić 5, Banjac, Beslać 2, Marić 4, Gaćeša 13, Bjelica 15, Jovović 5, Savić 8, Rakićević 7, Zarić 4. Nisu igrali: Mandić i Kumović. Trener: Miroslav Nikolić.