Ubedljivom pobedom nad ekipom Kraljeva - 83:62 (22:18, 22:14, 25:16, 14:14), košarkašice Radničkog su kolo pre kraja takmičenja u Prvoj ženskoj ligi Srbije i teoretski osigurale opstanak u prvoligaškom društvu.

I pored toga što su pobedom nad Novosadskom ŽKA prošlog vikenda dovele sebe u najbolju moguću poziciju pred konačan rasplet neizvesne borbe za opstanak, Kragujevčanke nisu želele da bilo šta prepuste slučaju i pobedom u susretu sa ekipom Kraljeva odagnale su i poslednje dileme po pitanju očuvanja prvoligaškog statusa.

Kraljevčanke su u „SBB Jezero“ stigle u oslabljenom sastavu i bez većeg takmičarskog motiva, ali to nikako ne umanjuje odlično izdanje učenica Nenada Milovanovića, koje su postavile novi ovosezonski rekord u broju postignutih poena na jednoj utakmici (83).

Rezultatske neizvesnosti bilo je samo tokom uvodne deonice, da bi već u drugoj četvrtini Radnički stekao dvocifrenu prednost, koju je postepeno uvećavao u nastavku susreta.

Milica Inđić je utakmicu okončala kao najefikasnija igračica u kragujevačkom sastavu sa 23 postignuta poena i 7 asistencija, a pratila ju je Nina Tešić sa 16, uz odličnih 68 odsto šuta iz igre (5/8).

Blizu dvocifrenog učinka bile su Minela Mehović sa 9 i Ajša Hadžić, koja je pored 8 postignutih poena sakupila i 10 skokova.

Po 6 poena ubacile su kapiten Jelena Prvulović, Neda Bezarević i Ntumba Titi, Marija Petrović je stala na 5, a Jovana Miletić na 4 postignuta poena.

U ekipi iz Kraljeva sjajnu partiju pružila je Amerikanka Davion Vingejt, koja je ubacila čak 35 poena. Daleko iza nje po učinku našla se Dragana Gobeljić sa 12 poena.

- Važna pobeda za nas, kojom smo i matematički obezbedili opstanak u ligi. Moje devojke su zaslužile da i naredne sezone igraju u najkvalitetnijem rangu takmičenja, s obzirom da su bile najbolje onda kada je to bilo najpotrebnije - u duelima sa glavnim konkurentima za opstanak. Čestitao bih ekipi Kraljeva na još jednoj dobroj sezoni, „za dlaku“ im je izmakao plej-of, ali su bez obzira na to pokazali da su i dalje među najboljim timovima u ligi, izjavio je po završetku utakmice trener Radničkog Nenad Milovanović.

Košarkašice Radničkog takmičarsku sezonu zatvaraju idućeg vikenda na gostovanju šabačkoj Dugi.