Priliku da i teoretski osiguraju opstanak u najvišem rangu takmičenja, košarkašice Radničkog imaće u subotu, 27. februara, od 16.30, kada će u svom „SBB Jezeru“ ugostiti ekipu Kraljeva, u utakmici pretposlednjeg, 21. kola Prve ženske lige Srbije.

Dva kola pre kraja ligaškog dela takmičenja, Kragujevčanke se nalaze u više nego povoljnoj poziciji kada je u pitanju borba za očuvanje prvoligaškog statusa. Ekipa trenera Nenada Milovanovića ima pobedu više i bolji međusobni skor od Novosadske ŽKA, koja je trenutno najbliža ispadanju u niži rang takmičenja, uz već otpisani Spartak.

I pored brojnih kalkulacija koje im idu u prilog, košarkašice Radničkog su rešene da pobedom u predstojećem duelu sa ekipom Kraljeva odagnaju i poslednje nedoumice po pitanju opstanka u ligi, i da mirno sačekaju gostovanje šabačkoj Dugi u zadnjem kolu.

- Iza nas su tri veoma bitne pobede, koje su nas dovele u prilično povoljnu situaciju na tabeli dva kola pre kraja ligaškog dela takmičenja. Podigle smo nivo igre u poslednje vreme i svesne smo da pobedom protiv Kraljeva definitivno rešavamo pitanje opstanka, tako da ćemo maksimalno motivisano i skoncentrisano ući u predstojeći duel. Znamo da nekoliko važnih igračica u ekipi Kraljeva ima probleme sa povredama, ali to svakako ne umanjuje njihov kvalitet i reputaciju jedne od najboljih ekipa u ligi. Verujem da ćemo uspeti u svojoj nameri da pružimo što je moguće bolju igru i upišemo ključnu pobedu, koja će nam omogućiti da znatno rasterećenije dočekamo gostovanje šabačkoj Dugi u poslednjem kolu, smatra organizatorka igre Radničkog Milica Inđić.