Vaterpolisti Juga iz Dubrovnika osvojili su Međunarodni memorijalni turnir „Nenad Nena Manojlović“ u Kragujevcu i tako nastavili tradiciju različitih osvajača ove lepe vaterpolo manifestacije za dečake do 14 godina, koja se šesti put odigrala u čast legendarnog srpskog trenera i vaterpoliste koji je preminuo 2014. u 60. godini života.

Pandemija korona virusa smanjila je broj učesnika na ovogodišnjem takmičenju, a Dubrovčani su sasvim zasluženo trijumfovali ostvarivši sve četiri pobede. Drugo mesto pripalo je beogradskom Partizanu, treće domaćem Radničkom, dok je četvrti bio nemački LSN iz Hanovera.

U grupnoj fazi Jug je nadigrao Partizan (22:8), LSN (16:3) i Radnički (22:3), a zatim je u finalu ponovo ubedljivo slavio protiv beogradskih „crno-belih“ (20:4). Radnički je u meču za bronzu bio ubedljiv protiv Nemaca (11:3), za razliku od znatno neizvesnijeg duela u grupnoj fazi u kom je trijumfovao samo golom razlike (11:10).

Medalje i pehare najboljima podelio je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, a sva individualna priznanja zasluženo su otišla u ruke Jugaša. Za najboljeg golmana proglašen je Antoan Špilar, Maro Šušić bio je najbolji strelac, dok je Ante Jerković izabran za najboljeg igrača turnira.

Nema sumnje da će svi dečaci pamtiti ovaj turnir kako po trenucima iz bazena, tako i druženju van njega. Radnički je za svoje goste organizovao dva izleta. Na prvom su se svi timovi družili u Etno selu „Lužnice“, dok je druga vodička tura obuhvatala panoramsko razgledanje grada, upoznavanje sa bogatom istorijom i posete Botaničkoj bašti i etno domaćinstvu „Kočin Konak” u Sabanti.