Biznis basket liga 3x3 je tamičenje koje je po prvi put održano u Kragujevcu. Ideja je bila da se na jednom mestu okupe ekipe kragujevačkih preduzeća i da kroz ovo takmičenje pokazažu takmičarski duh i veštine basketa. U prvoj sezoni Biznis basket lige koja je počela 10. maja učestvovalo je 6 ekipa sa teritorije grada Kragujevca, a takmičenje se odvijalo po FIBA 3x3 pravilima.

Ekipe Aviatora 3x3 Loćike, JKP Šumadija Kragujevac, Young Flow-a, Akademije Cojić, UVS Kragujevac 193 i Pravnika pored sjajno odigranih utakmica pokazale su i zavidno druženje i fer plej.

U finalnoj utakmici koja je odigrana  između ekipe Young Flow i Aviator 3x3 Loćike, zasluženo prvo mesto osvojila je ekipa Aviator 3x3 Loćika. Za najbolju ekipu organizator je obezbedio nagradu od 50.000 dinara, a drugoplasirana ekipa osvojila je gratis kotizaciju za drugu sezonu koja će se odigrati krajem godine.

Nadamo se da će učešće u drugoj sezoni Biznis basket lige uzeti veći broj kragujevačkih preduzeća, a sve informacije oko prijave i početka sezone biće dostupne putem instagram profila @bbl.kragujevac.