U 27. kolu Prve lige Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 poraženi su na gostovanju poslednjeplasiranoj Budućnosti iz Dobanovaca – 1:2 (0:1). Bio je to prvi poraz Crvenih đavola još od novembra prošle godine, koji ih je najverovatnije otpisao iz dalje borbe za ulazak u Super ligu Srbije.

Dvomesečna pauza prouzrokovana virusom Covid-19 očigledno je ostavila posledice na izabranike Darka Milisavljevića, koji su u susretu sa „fenjerašem” prosuli dragocene bodove. Doduše, Kragujevčani su imali terensku inicijativu i bili bolji rival u većem delu utakmice, ali su ih dva defanzivna propusta koštala poraza.

Primljeni gol u ranoj fazi utakmice poremetio je ritam Kragujevčana, tako da su Dobanovčani par minuta nakon vodećeg pogotka imali lepu priliku da dupliraju vođstvo, ali Dobrijević nije bio dovoljno precizan u samoj završnici akcije.

U drugom poluvremenu Milisavljevićevi izabranici zaigrali su znatno odlučnije i u potpunosti preuzeli terensku inicijativu. Ipak, do prilika su teško dolazili, pre svega zbog umešne odbrane domaćina.

Neretki su bili i pokušaji sa distance, poput Kovačevićevog iz 60. minuta, koji je stavio na muke čuvara mreže Budućnosti.

Sve dileme oko konačnog ishoda odagnao je Bubalo u 80. minutu, kada je pravovremenu asistenciju Dobrijevića pretvorio u pogodak za nedostižnih 2:0.

Kragujevčani su u sudijskoj nadoknadi uspeli da smanje zaostatak zahvaljujući spretnoj rekaciji Slađana Nikodijevića, ali vremena za nešto više jednostavno nije bilo.

Napomenimo i to da je utakmica u Dobanovcima odigrana po novim pravilima FIFA, koja trenerima dozvoljavaju pet umesto dosadašnje tri izmene.

Budućnost – Radnički 1923 2:1 (1:0)

Stadion: FK Budućnost, Sudija: Borko Mijailović (Končarevo), Pomoćnici:Boško Božović (Pirot), Svetlana Bilić (Ruma)

Strelci: Živanović u 15. i Bubalo u 80. za Budućnost, a Nikodijević u 90+3. za Radnički 1923

Žuti kartoni: Dobrijević, Čubrilo, Đorđević, Perić, Avram (Budućnost), Aleksijević, Mijatović (Radnički 1923)

Budućnost: Bažalac, Lučić, Markišić, Dobrijević, Oreščanin, Čubrilo, Živanović, Đorđević, Emeka (od 52. Bubalo), Stojković (od 60. Avram), Perić (od 71. Radovanović).

Radnički 1923: Raičević, Petrović, Zdravković, Filipović, Varjačić, Mijatović, Vidović (od 70. Grbović) Aleksijević (od 87. Cvetković), Kovačević (od 87. Milikić), Radonjić (od 59. Simović), Nikodijević.

U narednom 28. kolu, fudbaleri Radničkog 1923 će u ponedeljak, 8. juna, na stadionu „Čika Dača” ugostiti beogradski Grafičar.