Rukometaši kragujevačkog Radničkog, 18. septembra, odigraće baraž utakmicu za ulazak u Arkus Superligu protiv ekipe Hajduk Veljka u Negotinu.

Rukometaši Radničkog počeli su pripreme za narednu sezonu kao i za najvažniju utakmicu u istoriji kluba koja očekuje izabranike Nedeljka Matića sa ekipom Hajduk Veljka iz Negotina.

- Naš prevashodni zadatak se zna, fokusirani smo na baraž utakmicu za popunu Arkus Superlige. Pripremni period ćemo kompletno odraditi u Kragujevcu, gde imamo sve uslove za kvalitetan i nesmetan rad. Prvih sedam do deset dana ćemo raditi napolju, a nakon toga ulazimo u halu i krećemo sa taktičko - tehničkim pripremama, kako bi što spremnije dočekali duel sa Negotincima i uspešno napravili iskorak ka Superligi, jasan je šef stručnog štaba Radničkog, Nedeljko Matić.

Optimizam nije krio ni kapiten Radničkog, Miloš Stevanović koji je podsetio na visoke ambicije kragujevačke ekipe.

- Nakon duge pauze koju smo imali, mogu reći da smo se uželeli treninga i skorog povratka na teren. Ambicije kluba su velike, uz novog trenera i adekvatna pojačanja, očekujem da nakon dobrog pripremnog perioda u najbitnijoj utakmici pokažemo koliko vredimo i plasiramo se u elitu srpskog rukometa, istakao je Stevanović.