Finalnu formu pred početak domaćeg prvenstva vaterpolisti kragujevačkog Radničkog brusili su na sedmodnevnim pripremama sa trenutno najboljom crnogorskom ekipom, Jadranom, u Herceg Novom.

Kragujevčane već na startu sezone, u subotu, očekuje derbi gostovanje ekipi Šapca, jednom od glavnih konkurenata za tron, pa nema sumnje da su im ove pripreme dobro došle posle šest i po meseci bez takmičarskih utakmica usled epidemije koronavirusa.

- Ove pripreme su bile jako korisne i u pravom trenutku. Jadran je prošle godine bio najprijatnije iznenađenje po igri u Ligi šampiona. Ostali su bez tri jako bitna igrača iz prve postave, ali sa okosnicom tog tima i nekim mlađim snagama. Ovaj prvi jači sparing značio je i njima i nama, jer njih početkom oktobra očekuje Kup Crne Gore. Pripreme su bile pun pogodak, a veoma zadovoljni bili su i naši domaćini. Izuzetno značajno bilo je i to što smo konačno izašli iz zemlje i trenirali u idealnim uslovima koje oni imaju na „Škveru“, rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Kako je Jadran u trenutku prekida sezone bio među osam najboljih ekipa Lige šampiona, dok je u Regionalnoj ligi zauzeo treću poziciju, Kragujevčani su mogli da steknu sliku gde se trenutno nalaze u odnosu na najbolje evropske timove.

- Sparinzi su bili jako izjednačeni, ali ne daju pravu sliku o ekipama, jer su ovo prve jače utakmice i za jedne i za druge. Obistinilo se ono što smo znali i pre početka ovog sparinga, a to je da nam je on bio preko potreban kako bismo uvideli stanje u kom se trenutno nalazimo. Sigurno je da smo iz ovih treninga sa Jadranom izašli mnogo bolji, ali i da smo daleko od onoga čemu težimo, istakao je Stevanović.

On je dodao i da je dogovoren nastavak saradnje.

- Nadam se da će oni biti naši gosti u decembru i početkom februara, a da ćemo mi opet otići tamo početkom maja, kada njima krene sa radom otvoreni bazen. To smo dogovorili načelno, ali ćemo videti kako će se sve odvijati zbog situacije sa pandemijom, kazao je Stevanović.

Na „Škveru“ su se sa okosnicom prošlogodišnjeg tima uigravala i petorica novajlija u redovima Radničkog: Strahinja Rašović, Miloš Miličić, Aleksa Ukropina, Marko Radulović i Nikita Krug.

- Sve su to momci koje smo želeli, takoreći naši prvi „pikovi“. Jako lepo su se uklopili u ekipu i atmosferu. Što se tiče ispunjavanja zadataka, sve je na visokom nivou, pravi su profesionalci. Uigranost ide svojim tokom, nije idealno, ali polako dolazi na svoje mesto, zaključio je Stevanović.